zondag 22 mei 2011

21 mei: dag 18.











De agenda meldt een drukke en ook zeer warme dag, 34 graden vandaag, juli/augustus-omstandigheden in mei. De ochtend wordt begonnen in Disney's Hollywood Studios met als voornaamste doel het 1-ste Star Wars Weekend 2011. Rond half 4 wordt vertrokken naar Downtown Disney en gaan we nog wat varen met de watertaxi's, we komen er ook achter dat de andere bestemmingen van de taxi's een flink eind varen oplevert. We eten bij de Earl weer een heerlijke Earl's Cobb-salade en eindigen de dag met oude autootjes kijken in The Old Town.



























De 2de dag van het 1-ste Star Wars Weekend in Disney's Hollywood Studios en de pret begint al bovenop de toegangspoort. Omdat ook Star Tours na een lange verbouwing weer open is, is het nog drukker dan het normaal al is tijdens deze weekenden.









Een van de leukere dingen voor de fans is op de foto gaan met je favoriete character.













































Al heet je duizend keer Darth Vader, ook jij zult een handtekening moeten zetten !









En dan de speciale Star Wars Parade. Honderden Star Wars-fanaten die regelmatig in Star Wars-kleding ergens "optreden" zijn hier allemaal in de parade samen met professionele Star War-characters, Mickey Mouse en friends lopen ook mee en acteurs die in de films regelmatig optreden rijden mee. En druk dat het was ........



































































































Ook keken we nog even rond in een grote verkooptent waar je alle Star Wars merchandise kon kopen, van heel goedkoop tot heel duur, van mooi tot lelijk, van zeer algemeen tot zeer exclusief.



























Gelukkig hadden we eerder in de week de "nieuwe" Star Tours al 3 kerr gedaan in de soft opening-fase, want de wachttijd was nu anderhalf uur. Dus vandaag niet. Om half 4 vertrekken we naar Downtown Disney, waar we om een uur of half 6 een salade eten bij de Earl of Sandwich. In de tussentijd proberen we de watertaxi richting Port Orleans Resort. Je kunt naar de Riverside van dat resort of naar French Quarter van dat resort, wij kozen de eerste. Dat levert een leuk bootochtje op van dik 20 minuten, uitstappen op de kade van de Riverside, kijkje nemen en weer terug naar Downtown. Aanrader !



































Na het eten rijden we nog even naar The Old Town voor de oude autootjes en de kermis van Fun Spot, altijd leuk om even doorheen te lopen. We vinden het in The Old Town vrij rustig.




































Tot morgen !


9 opmerkingen:

  1. Erg leuk om de foto's te zien en mooie rondje met de bootjes..
    Veel plezier nog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's lijkt me schitterend Star Wars Weekend. Wil daar ooit ook eens bij zijn.

    Heet niet voor niets Jarjarbinks.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke foto's. Wat zullen die mensen het warm hebben gehad in die pakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gaaf hoor Star Wars Weekend.
    Lijkt mij erg leuk om mee te maken.
    Waren toch de beste science fiction films in de geschiedenis.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke tip 'de boottocht vanuit Downtown'. Leuke dag in de Studio's met alle sterren van Star Wars. Geniet....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zelf heb ik helemaal niets met Star Wars, maar de foto's zijn wel heel leuk. Vooral de parade.
    Maar van de laatste foto op dit blog schoot ik echt in de lach.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als ik de foto's zie dan denk ik toch "hadden we maar een weekje extra gesmokkeld" Een mens moet wat te wensen over houden......

    Leuke tip van die watertaxi. Gaat op het lange to do lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij hebben totaal niets met Star Wars, maar daarintegen weer wel veel met oude auto's.

    De boottocht(jes) stonden al bij ons op de lijst dus die gaan we zeker doen. En ons lijstje wordt maar niet korter overigens ;-)

    Groetjes,
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het boottochtje is inderdaad erg leuk!
    Toen wij vorig jaar in Port Orleans Riverside verbleven hebben we dat tochtje ook een paar keer gemaakt. Leuk om 's ochtends in de Rievrside Mill een yoghurt te halen, dan op het bootje naar Downtown en vanuit daar naar de plaats van bestemming! (Zoals met de bus naar het Polynesian, daar even op het prachtige terras van Captain Cooks een portie chips delen - met uitzicht op het kasteel - en dan met de monorail naar het Magic Kingdom!)

    BeantwoordenVerwijderen