donderdag 30 december 2010

Dit lijkt me wel wat ! -9-

Wat zou vakantieplanning zijn zonder de reisverhalen van mede-Orlanda-fanaten ? Ik heb weer wat gelezen bij Pieter en Petra, oftewel PENPE op de weblog van hun meest recente vakantie in het begin van deze maand december. Dank daarvoor.
Het gaat om het Blue Spring State Park, ten noorden van Orlando, bij het plaatsje Orange City. Ik schat een anderhalf uur rijden vanaf Orlando. Je komt er door via de I4 bij Lake Monroe de US17/92 op te gaan, verder in noordelijke richting en dan bij Orange City er af. Je gaat dan in westelijke richting via de French Avenue totdat je bij het park aankomt. Er moet een kleine vergoeding betaald worden.
Wat kun je er vinden ? Nou, in de winter zo'n 200 manatees, die genieten van het ongeveer 22/23 graden warme water. Je kunt er via een boardwalk van 1 kilometer makkelijk komen. Verder fraaie natuur, een mooie bron met prachtig helder water, de Blue Spring. Er wordt veel uitgelegd in het bezoekerscentrum. Ook kun je er wat simpels drinken en snacken, maar veel bijzonders is het niet. Broodjes mee dus.








Foto's met dank aan PENPE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten