vrijdag 24 december 2010

Dit lijkt me wel wat ! -6-

Het zal voor mannenoren wellicht ietwat vreemd klinken, maar ik vind shoppen, zelfs shoppen zonder een gericht koopdoel, het z.g. funshoppen, best leuk. Beetje rondkijken, beetje neuzen, beetje wandelen, kopje koffie, rustig zitten: heerlijk. Daarom zijn we ook steeds op zoek naar nieuwe doelen, nieuwe, door ons nog niet ontdekte winkelgbieden.
Pieter en Petra (PENPE) gaven ons tijdens hun recente trip weer wat ideetjes. Zo beschreef Pieter een trip naar Winter Garden, een voorstad van Orlando. Vaak over gelezen, nog nooit geweest. Via de ons bekende SR 535 langs de achteringang van Downtown Disney richting de Hwy 50 en dan kom je vanzelf in het mooie historische Downtown Winter Garden met zijn vele winkeltjes. Even daar vandaan zit nog een winkelgebied, het wat nieuwere Winter Garden Village, ook goed voor heel wat winkels, zo'n 80 ongeveer.
Een andere tip van Pieter en Petra was het vlakbij de overbekende US 192 gelegen Downtown Historic Kissimmee. Een beetje verloederd, maar nog best de moeite waard. Eigenlijk zijn we daar ook nooit geweest. Als je daar bent kun je ook even een wandelingetje maken door het stadspark naar de oevers van Lake Tohopekaliga.
Andere shoppingplekken, die we wel kennen, maar slechts oppervlakkig en zeker nog een keer een wat beter bekijken verdienen zijn b.v. Het Posner Park op de kruising van de I 4 en de US 27. En The Loop in Kissimmee op de hoek van de John Young Parkway en de Osceola Parkway. En het winkelgebied langs de I 4 aan de andere kant van de Mall at Milennia.
Kortom, er valt nog veel te ontdekken en daar hebben we dadelijk in januari tijd genoeg voor !









Foto met dank aan PENPE.


2 opmerkingen:

  1. Er zijn zeker nog héél wat plaatsen te ontdekken, maar dan zullen jullie vrij lange autoritten moeten dulden...
    Wij kennen de onderkant van Florida (nog) niet, maar dat komt wel in de toekomst.
    Fijne kerstdagen,


    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo ver gaan wij niet voor het ontdekken. We houden ons bij Greater Orlando en dat betekent zo'n 80 kilometer rondom Orlando. Het moet bereidbaar blijven.

    BeantwoordenVerwijderen