zaterdag 1 januari 2011

Dit lijkt me wel wat ! -10-

We zijn er al eens geweest, maar dat is al weer even geleden. Het wordt weer tijd voor een hernieuwde kennismaking: de grootste vlooienmarkt van Florida, die in Webster, ten noord-westen van Orlando.
Het is een vlooien/warenmarkt typisch voor de locals, niks toeristen, en daarom is die zo leuk. De markt wordt elke maandag gehouden op zo'n 5 kwartier rijden van Orlando in het plaatsje Webster in Sumter County en dat al sinds 1937. De markt trekt wekelijks vele tienduizenden bezoekers. Het plaatsje zelf telt hooguit 1000 inwoners, maar op de maandagen is Webster 1 grote gedeeltelijk openlucht en gedeeltelijk overdekte vlooienmarkt met als naam de Sumter County Farmers Market. Er zijn zo'n 1500 kramen op een oppervlakte van ongeveer 20 hectare met verse groenten, kleding, horloges en noem maar op, de spullen die je vaak op een vlooienmarkt vindt, maar dan minder commercieel en veel meer. Elke maandag dus vanaf 8 uur 's morgens tot ongeveer 3 uur 's middags.
Om er te komen kun je het beste de 4 nemen richting West (Tampa), dan de 27 naar North (Clermont), vervolgens de 50 richting West en bij de 471 naar North en dan kom je op die weg al vrij snel in Webster. Toegang gratis, parkeren gedeeltelijk gratis (kwestie van even goed zoeken) en anders voor een paar dollar.
Wij zullen er zijn op 1 van "onze" maandagen.









De eerdere "voorbeschouwingen" voor onze januari-trip kun je vinden bij het archief, december 2010.


1 opmerking:

  1. 't Vertrek nadert en deze tip vind ik zeker de moeite waard om te onthouden. Ben benieuwd naar het verslag hiervan als jullie ter plaatse zijn.
    Groetjes,

    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen