maandag 3 januari 2011

Dit lijkt me wel wat ! -12-

Op de valreep (we vertrekken woensdag) nog een goede dagtrip gevonden. Op zaterdag 29 januari moeten we naar Tampa voor het jaarlijkse Gasparilla Pirate Fest. Het is een soort mengeling tussen Mardi Gras in New Orleans, carnaval en de 1april-festiviteiten in Brielle.
Het is een feest ter herinnering aan Jose Gaspar, een Spaanse piratenkapitein, die ooit zijn werkterrein in ZW Florida had. Gaspar komt op 29 januari de haven binnenvaren met een 60 meter lang piratenschip, ontvangt de sleutel van de stad Tampa uit handen van de burgemeester en het feest, dat voor het eerst in 1904 gevierd werd, kan beginnen.
Het hoogtepunt van het feest is de supergrote parade met 90 praalwagens, 14 marching bands en heel veel piraten. De parade is tussen 14.00 en 17.30 uur en is gratis te zien op de Bayshore Boulevard en in Downtown Tampa. Maar ...... wees bijtijds, want het Pirate Fest trekt jaarlijks zo'n 450.000 bezoekers.
Ik ben benieuwd of paradekenners (MK, DHS, AK, we kunnen ze dromen) zoals Lieke en ik verrast zullen zijn door deze parade ........









De eerdere "voorbeschouwingen" voor onze januari-trip kun je vinden bij het archief, december 2010.



4 opmerkingen:

  1. Hé wat leuk ! Ik ben zeer benieuwd hoe dit zal zijn. Zal vast mooie foto´s opleveren. We kijken er naar uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie gaan het straks nog druk krijgen op vakantie. Veel plezier hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alvast een hele goede reis gewenst en ga er maar weer onwijs van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er leuk uit! Jullie hebben leuke dagtrips in de planning staan. Wij missen dit evenement net maar hopen wel de shuttle launch mee te kunnen maken.
    Een voorspoedige reis gewenst en alvast heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen