donderdag 14 april 2011

Gaan we over ruim 2 weken of .......... ?

Volgens de planning gaan we over ruim 2 weken weer voor een paar weken naar Orlando. Hardstikke leuk, maar gaan we ook echt ?
2 weken terug kreeg mijn vader, die in een verzorgingstehuis verblijft (hij is 93 en redelijk hulpbehoevend), een herseninfarct. Althans, daar leek het op, hoewel we nu achteraf kunnen concluderen dat er sprake was van een soort TIA, waabij je weer redelijk hersteld. In eerste instantie kon hij niet meer praten en was rechts verlamd. Alleen zijn rechterbeen wil nu nog steeds niet wat hij wil, de rest is redelijk hersteld. Dat met dat been is een overkoombaar probleem, hij zat al in een rolstoel en was daarvan voor bijna 100% afhankelijk.
Hoewel ik en met mij Lieke onze trip naar Orlando in eerste instantie na zijn infarct niet meer zagen zitten, lijkt het er nu weer op dat we toch als gepland gaan. Maar helemaal zeker is dat natuurlijk tot aan het moment van het vertrek niet: hij kan weer verslechteren, het kan opnieuw gebeuren, kortom er kan van alles gebeuren.
Dan heb je altijd nog de verzekeringskwestie, hoe ordinair dat onderwerp dan ook mag klinken in dit verband. Vergoeding voor het reeds betaalde van de reis krijg je alleen als er direct levensgevaar is en dat is er (gelukkig) nu niet meer. Maar onze familie is uitermate klein en eigenlijk ben ik de enige die kan optreden en zaken kan regelen. Maar zeggen we nu de vakantie af dan gaat dat toch wel wat geld kosten, dus wachten we maar af of het echt nodig is.
Voorlopig staan onze 2 kinderen standby, zijn of worden ze volledig op de hoogte gebracht over van alles en nog wat opa aangaande en hopen we maar dat dat allemaal tijdverspilling is geweest.









6 opmerkingen:

  1. Ik hoop met jullie mee dat de energie die er nu in gestoken wordt om jullie kinderen bij te praten inderdaad onnodig mocht blijken te zijn.

    Als ik en public 1 kleine tip mag geven; check, check en double check of het verpleeghuis de juiste nummers heeft en dat ze ook weten wie ze moeten bellen. Wij dachten dat ook geregeld te hebben maar op het uur U hadden ze een verkeerd telefoonnummer gebeld.

    Maar zoals gezegd hoop ik voor jullie dat het allemaal niet nodig is en dat jullie gewoon lekker kunnen genieten in Orlando. Wie weet tot ziens in the States.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een moeilijke situatie voor jullie, hopen dat het allemaal gaat meevallen. Zodat jullie toch nog een beetje kunnen genieten.
    heel veel sterkte toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel sterkte gewenst met de moeilijke beslissing.
    groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hopelijk kunnen jullie toch vertrekken. Is altijd een moeilijke beslissing.
    Wij hebben 3 x een soort gelijke situatie meegemaakt.
    Bij ons is het allemaal goed gekomen met onze vakantie.
    Goede tip van Tinnetam, ik weet hoe het is als je familie moet bellen en je krijgt ze niet te pakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit is zeker een hele moeilijke situatie voor jullie. Ik hoop maar dat het allemaal goed komt en dat het mee zal vallen allemaal, zodat jullie toch van jullie geplande vakantie kunnen gaan genieten.

    Heel veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Moeilijke situatie, hoop van harte voor jullie dat de reis gewoon door kan gaan.

    BeantwoordenVerwijderen