donderdag 3 februari 2011

2 februari: dag 29.







De agenda: Fantastisch weer, 's morgens Seaworld, lunch Publix, 's middags Islands of Adventure, avondeten Panera, rondje Florida Mall.









's Morgens Seaworld, waar altijd genoeg te fotograferen valt. We doen 2 showtjes, Blue Horizons en Clyde & Seamore.






Omdat Lieke en ik nog hebben meegemaakt dat het zelf voeren van de dolfijnen in Seaworld lekker ongedwongen en praktisch de hele dag was, kijken we kritisch aan tegen zoals het nu is: commercieel overgeregisseerd gebeuren .......... maar wel leuk om even naar te kijken.






Maar veel leuker is de dolfijnen-underwaterview.






Na de Publix-lunch gaan we naar Islands of Adventure, waar het behoorlijk rustig is. Heerlijk! We amuseren ons altijd goed bij de pratende Mystic Fountain, de reacties van het publiek zijn onbetaalbaar.






Door de aandacht voor Harry Potter vergeet je wel eens dat er meer dingen te beleven zijn in IOA, bijvoorbeeld de stuntshow The Eighth Voyage of Sindbad. Niet de beste show ter wereld, maar een prachtig decor ....






.... en veel vuur, knallen en water.






Dan toch The Wizarding World of Harry Potter, ook daar vrij rustig. Ik wil de Forbidden Journey, de beste attractie ter wereld, nog wel eens een keer zien, maar hoe lang is de wachttijd?






Dus gaan. Ik pak de single riders-wachtrij en ik loop zo door ......






Bij onze meerdere, ik schat 12, bezoeken (we waren er o.a. vorig jaar al op de eerste soft opening-dag) hebben we bij Harry alles wel gezien, behalve Ollivanders, de magische stokjeswinkel, achter die deur met die altijd lange wachtrij ...... behalve vandaag. Dus .......






..... dat weten we nu ook. Een grappige korte ervaring.






We hebben in de HP-shop wat prijzen bekeken. Wil je een HP-jas, HP-das, HP-muts en een HP-stokje hebben, gaat je dat $200 kosten.






Ook in IOA 2 waterattracties waar je gegarandeerd zeiknat in wordt. De ene, de Ripsaw Falls is een tijdje gesloten, de andere baan, Popeye & Bluto, werkt wel en hoe!






Nat? Geen probleem, met z'n allen in de fohn.






En wie wil er nou niet op de foto met Captain America?






Na IOA tijd voor het avondeten, de inmiddels overbekende breadbowl met brocolli-cheddar soep. Als drank en gratis smoothie, omdat onze Panera Card daarvoor toestemming gaf. Na het eten nog even een rondje Florida Mall. Had ik al gezegd dat het weer zo mooi was vandaag ? Beetje bewolkt, toch af en toe zon en 26 graden.

5 opmerkingen:

  1. "..Beetje bewolkt, toch af en toe zon en 26 graden.." ....wij zijn toch wel een beetje jaloers ;-)

    Groetjes vanuit een grijs '070',
    Pieter & Petra "PenPe"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zucht...waar is het ouderwetsche SeaWorld gebleven, waar vrijwilligers de zitplaatsen aanwezen, de wave met je deden en er spontaan YMCA werd gezongen. Nu 'moeten' we op commando Shamu, Shamu roepen en rare beweginkjes maken, ja doeiiii. Vroegah was alles betah! Je wordt ouder, pappa, geef het maar toe.......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 26 graden??? lijkt me heerlijk.
    ik hoop dat het over 3 weken ook zo lekker is!!
    het zou ook fijn zijn als het een beetje rustig is bij The Wizarding World off Harry Potter want dan komen wij Orlando onveilig maken!! haha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijke berichten. Geniet van de fijne temperaturen, want zowel elders in de US als jullie thuisbasis is het winters !
    Groetjes,
    Hilde en co

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @teleton Je hebt gelijk, zal niet meer over vroegah praten, nu is nu.

    BeantwoordenVerwijderen